søndag den 4. august 2013

LAKSEROULADE.
en nem og forholdsvis sund madpakke der kan laves dagen før.

ingredienser:
- 2 hele æg
- 100g spinat (frisk el. frosset. hakket fint el. helbladet.)
- 0,7 dl fløde
- 150g Philadelphia
- citronsaft
- salt og peber, mængde er som det passer til ens smag, ellers ca 1/2 tsk.
- 200g røget laks, igen kan mængden være efter ens smag.

fremgangsmåde:
æggeblommerne skilles fra æggehviden. æggehviderne piskes op så det bliver helt fast.
spinat, æggeblommer, salt og peber, fløde blandes sammen og tilsæt æggehvidemassen derefter.

massen hældes ud på en bageplade med bagepapir. fordel det ud på bagepladen i et tykt lag som en firkant der er lige på alle sider.
den skal bages i ca 20-25min, men hold øje med den alligevel. farven skal være fin lysbrun i pletter, over hele fladen.

Flødeosten:
hele pakken med philadelphiaen, salt, peber, citron, basilikum blandes sammen. jeg har prøvet at putte frisk mynte i, istedet for basilikum, for at prøve noget nyt og det smagte også helt fantastisk !

når spinatbunden er bagt færdig skal den stå og køle indtil den er helt kold. når bunden er blevet kold, løsnes den fra bagepapiret, og lad den blive liggende derpå.
smør flødeosten på. riv laksen i små stykker og fordel den på spinatbunden. rul den sammen som en roulade - du kan bruge bagepapiret til at rulle den, så får du ikke fedtet fingre. lig bagepapiret rundt om den færdigrullet roulade og lig den i køleskabet. den bliver bedst hvis den får lov til at stå i mange timer og blive svampet i konsistensen og mere kræftigere smag.

GOD FORNØJELSE!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar